Audio/video w HS

Instrukcja jak puszczać audio/wideo w HS.

Panel audio w HS

Jak puszczać coś na telewizorze?

Przez kabel HDMI wpięty bezpośrednio do telewizora, wisi z boku.
Daje obraz na telewizorze i głos na głośnikach w pomieszczeniu.
Wejście w telewizorze to HDMI3. Jeśli głos/obraz nie działa, spróbój kilka razy nacisnąć przycisk zmiany wejścia na telewizorze (pierwszy przycisk od dołu).
Głos w telewizorze (głośnikach wbudowanych) jest domyślnie wyciszony (i tak ma zostać). Regulacja głośności przez potencjometr na ścianie [ramka 1] podpisany TV.

Jak puszczać audio na głośnikach w pomieszczeniu?

• Po bluetooth - podłącz się do JRBC01 i powinno działać.

• Po kablu HDMI - podłącz kabel HDMI zwisający z telewizora. Audio podane na ten kabel będzie puszczane na głośniki w pomieszczeniu (głośniki wbudowane w telewizord są domyślnie wyciszone).

• Po kablu jack-jack przez podmianę - ścisz do zera pokrętło wyjściowe (to najbardziej po prawej, ramka 1) i jedno z wejść np. kektop. Odepnij kektop i wepnij kabelek jack-jack od swojego urządzenia do tego wejścia. Podgłoś (trochę!) ogólne wyjście i wejście kektop i puść coś. Kabel jack-jack wisi wśród pozostałych kabli na drzwiach od magazynu.

• raspotify (fiolka) - wyszukuje w spotify ale po połączeniu nie mam dźwięku. Nie wiem dlaczego i jak to zmienić.

Troubleshooting

Wpiąłem się kabelm/po bluetooth i nic nie słyszę.

Upewnij się, że na panelu [ramka 1] pokrętło od twojego wejścia oraz wyjście (pokrętło na końcu po prawej) nie są wyciszone.

Jest dźwięk ale tylko w jednym głośniku

Jeśli jest dźwięk tylko w jednym głośniku (lewym) włącz wzmacniacz (?) (biała kostka, urządzenie nr. 2). Magia…

To piszczenie po bluetooth mnie dobija. Co z tym zrobić?

Podepnij się po HDMI do telewizora (daje też dźwięk na głośniki w pomieszczeniu) albo podłącz się jack-jack do któregoś z wejść na panelu [ramka 1] np. za kektop. Wycisz całkiem bluetooth na panelu [ramka 1].

1 polubienie

26 postów zostało podzielonych na nowy temat: [Utrzymanie] Audio/video w HS

From Hackerspace to Dokumentacja