Drukarki 3D

Za mycie odpowiadał głównie @fleg :slight_smile:
@kosma Podaj dokładny model i wersję ekstrudera na drukarce do przeróbki, to wydrukuje się brakujące części.
Co do bufora filamentu, można wydrukować oryginalną konstrukcję, albo poszukać opensource wersji RMU: https://www.youtube.com/watch?v=tYeIUff-35k

Właśnie nie jestem pewien. Drukarka do przerobienia to Orka - to będzie albo MK3S, albo MK3S+, różnice są subtelne, ale są. Trzeba by sprawdzić na miejscu.

Gryź mnie o to po kostkach, zrobię chętnie - ale jak nie zapomnę xDDDDD
Albo nauczę przy okazji kogoś lutować ;-)

1 Like

Na shitpostach przewinął się pomysł zmodyfikowania jednej z drukarek do ekstrudera 0,6 albo 0,8 mm. Może to być dobry pomysł, bo drukowanie większych i prostych elementów szło by szybciej, a przy obecnym zwierzyńcu nadal mielibyśmy trzy Prusy z 0,4 mm i mini na 0,25 mm.

Swoją drogą jakby mi ktoś pokazał co tam trzeba przy tym wyświetlaczu to pewnie bym ogarnął.

Podoba mi się pomysł z dużą dyszą. Spróbowałbym na początek na Foczce, skoro i tak regularnie przy niej grzebię… :D trzeba by tylko sprawdzić, czy duża dysza 0.6mm/0.8mm jest w pudełku z napisem “Części do drukarek 3D mix” - jak nie, trzeba by zamówić przy najbliższej okazji.

Nima…
Są tylko 0.25, 0.3 0.4 .

Zrobione.